ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ REÇELLİ BİSKÜVİ

Reçelli Bisküvi

Reçelli bisküvi

Çocuklar için tatlı bir sürpriz. Böğürtlen reçelli ve kremalı nefis bisküvi tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Hazırladığınız reçelli kurabiyeleri çay ve kahvenin yanında ikram edebilirsiniz. Dilerseniz böğürtlen yerine çilek, portakal veya vişne reçeli de kullanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Reçelli Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 185 gr margarin
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından biraz fazla un
  • Hindistan cevizi
  • Böğürtlen reçeli

Kreması için

  • 60 gr margarin
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • 3/4 su bardağı şekerli krema
  • 2 çay kaşığı süt

Reçelli Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 derece ısıtın. Margarini, vanilyayı, yumurtayı ve şekeri bir kapta karıştırın.
  • Daha sonra karışımı daha geniş bir kaba alın.
  • Unu ve Hindistan cevizini iki seferde içerisine yavaş yavaş ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  • Hazırladığınız hamurdan 2.5 santimetre çapında daireler oluşturmaya başlayın.
  • Hamurların üzerine çatalla izler çıkartın. 12 dakika daha önce ısıttığınız fırında pişirin.
  • Soğumaya bırakın.
  • Bu sırada, dolgusu için, margarin, vanilya ve şekerli kremayı bir kapta blender ile çırpın.
  • İç malzemeyi hazırladığınız bisküvinin üzerine sürün, onun üzerine de reçel ilave edin.
  • Üzerini bir diğer bisküvi ile kapatın.

Tarif: Women’s Weekly

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!