ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ LİMONLU VE BADEMLİ KURABİYE

Limonlu Ve Bademli Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu Ve Bademli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı badem unu
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 80 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

Üzeri için

  • 1 yumurtanın akı
  • ¾ su bardağı file badem
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Limonlu Ve Bademli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağını mikser yardımıyla iyice çırpın. Pudra şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Kalan malzemeleri de ekleyip karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye elinizle bastırarak yayın. 1 yumurta akını çatalla iyice çırptıktan sonra kurabiye hamurunun üzerine fırça yardımıyla sürün. Esmer şeker ve file badem serpin. Önceden ısıtılmış 165-170 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Sıcaklığı gitmeden hemen dikdörtgen dilim şeklinde kesin. Dinlendirdikten sonra servis yapın.

Öğle aralarında ve yemeklerden sonra tüketebileceğiniz bademli kurabiye tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.