Kestaneli Yaprak Kurabiye

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Kestaneli Yaprak Kurabiye Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
- 200 g tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İç harcı için
- 1 kase haşlanmış kestane
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı kakao
Kestaneli Yaprak Kurabiye Nasıl Yapılır?
- İç harcı için, kestane ve şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tarçın ekleyip ocaktan alın.
- Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparın. İçlerine kestaneli harçtan koyup kapatın ve elinizle yaprak şekli verin.
- Yaprak şekli verdiğiniz hamurların üzerlerine, önce kakaoya batırdığınız bir bıçak yardımıyla yaprağın çizgilerini oluşturacak şekilde hafif kesikler atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR