ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KESTANELİ YAPRAK KURABİYE

Kestaneli Yaprak Kurabiye

Kestaneli yaprak kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Yaprak Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 200 g tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 

İç harcı için

  • 1 kase haşlanmış kestane
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın 

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı kakao

Kestaneli Yaprak Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için, kestane ve şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tarçın ekleyip ocaktan alın. 
  • Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparın. İçlerine kestaneli harçtan koyup kapatın ve elinizle yaprak şekli verin. 
  • Yaprak şekli verdiğiniz hamurların üzerlerine, önce kakaoya batırdığınız bir bıçak yardımıyla yaprağın çizgilerini oluşturacak şekilde hafif kesikler atın. Önceden ısıtılmış 180 derece  fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!