Kar Taneleri

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Kar Taneleri
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kar Taneleri için

Malzemeler

  • ¾ su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 yumurta
  • ¼ su bardağı pekmez
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı zencefil
  • Pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı tarçın
Kar Taneleri

Nasıl Yapılır

Eritilip soğutulmuş tereyağı ve esmer şekeri bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurta ve pekmezi ekleyin. Başka bir kapta un, karbonat, tuz, tarçın ve zencefili karıştırın. Bu karışımı tereyağlı karışıma yavaşça ekleyin ve iyice karıştırın. Hamurun üzerini kapatın ve yaklaşık 2 saat dinlendirin. 3 mm kalınlığında açın. Kar tanesi şeklinde bir kalıpla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo