Kar Taneleri

Kar Taneleri
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kar Taneleri için

Malzemeler

  • ¾ su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 yumurta
  • ¼ su bardağı pekmez
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı zencefil
  • Pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı tarçın
Kar Taneleri

Nasıl Yapılır

Eritilip soğutulmuş tereyağı ve esmer şekeri bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurta ve pekmezi ekleyin. Başka bir kapta un, karbonat, tuz, tarçın ve zencefili karıştırın. Bu karışımı tereyağlı karışıma yavaşça ekleyin ve iyice karıştırın. Hamurun üzerini kapatın ve yaklaşık 2 saat dinlendirin. 3 mm kalınlığında açın. Kar tanesi şeklinde bir kalıpla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo