ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ HAŞHAŞLI MİNİ ÇATAL

Haşhaşlı mini çatal

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

23 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşhaşlı mini çatal tarifi için malzemeler

50 çatal için

  • 5 su bardağı un
  • 5 kahve fincanı eritilmiş margarin
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı haşhaş

Haşhaşlı mini çatal Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in çatal tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Eritilmiş ılık margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozu ve bir tutam tuzu una ilave edin. Hamuru pütürsüz olana kadar yoğurup 1 saat dinlendirin.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içiyle unlanmış zeminde yuvarlayın. Uzun silindir şekli verin ve iki ucu çaprazlayıp üst üste birleştirin. Hamurları yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160-170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.