ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ EGELİ BÜYÜKANNE USULÜ LOR KURABİYESİ

Egeli Büyükanne Usulü Lor Kurabiyesi

Egeli büyükanne usulü lor kurabiyesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Egeli Büyükanne Usulü Lor Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tatlı lor peyniri 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1/2 su bardağı fındık yağı (Ya da ayçiçek yağı)
  • 3 yumurta (Birinin sarısını üstüne sürmek için ayırın)
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 

Egeli Büyükanne Usulü Lor Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

@plaza.insani.mutfakta
17 bin takipçi
Sedefnaz Yaşar

  • İlk olarak fırını 180 derecede ısıtın. Lor peyniri ve toz şekeri iyice yoğurup, üstüne yağı ve yumurtaları ekleyerek yoğurmaya devam edin. 
  • Tüm toz malzemeleri başka bir kapta karıştırıp yavaş yavaş bu karışıma ekleyin, hepsini yoğurun. Hamurun kıvamı hafif cıvık olacak ama yuvarlanabilecek. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, fırın kağıdı serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında üzeri hafif turunculaşıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Pamuk gibi yumuşacık, içi lor dolu besleyici şahane bir kurabiye: Egeli Büyükanne Usulü Lor Kurabiyesi! Bu kurabiye sizi küçüklüğünüze götürecek. Çocuklar için de şahane bir seçim, bol peynirli az şekerli. Tadı bir harika, insanın yedikçe yiyesi geliyor.

Sakızlı ve lor peynirli kurabiye tarifi için tıklayın

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!