ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ DAMLA SAKIZLI KURABİYE

Damla Sakızlı Kurabiye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Damla Sakızlı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 2 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • 2 kahve fincanı buğday nişastası
  • 280 gr un
  • 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu

Üzeri için

  • Tarçın

Damla Sakızlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın. Ayçiçek yağı, pudra şekeri, buğday nişastası, un ve damla sakızı macununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 14-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden alıp üzerine tarçın serpin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!