Damla Sakızlı Kurabiye

Damla Sakızlı Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Damla Sakızlı Kurabiye için

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 2 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • 2 kahve fincanı buğday nişastası
  • 280 gr un
  • 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu

Üzeri için

  • Tarçın
Damla Sakızlı Kurabiye

Nasıl Yapılır

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın. Ayçiçek yağı, pudra şekeri, buğday nişastası, un ve damla sakızı macununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 14-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden alıp üzerine tarçın serpin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo