ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ DAMLA SAKIZLI BEYAZ KURABİYE

Damla sakızlı beyaz kurabiye

Kaç
Kişilik

25 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Damla sakızlı beyaz kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı damla sakızı macunu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1.5 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Damla sakızlı beyaz kurabiye Nasıl Yapılır

Tereyağı, pudra şekeri ve damla sakızı macununu geniş bir kaba alarak yoğurun. Hamur hafif toparlanmaya başlayınca un, buğday nişastası ve Ayçiçek yağını ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Tel ızgara üzerine alıp soğutun. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.