ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ÇİKOLATALI VE HAŞHAŞLI SPİRAL KURABİYE

Çikolatalı Ve Haşhaşlı Spiral Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı Ve Haşhaşlı Spiral Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 180 gr un
  • 100 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 100 gr toz şeker
  • 75 gr sütlü çikolata
  • 75 gr beyaz çikolata
  • 50 gr mavi haşhaş tohumu
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz

Çikolatalı Ve Haşhaşlı Spiral Kurabiye Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Çikolataları bir kaseye alıp kaynayan suyun üzerinde benmari usulü eritin. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta, un ve eritilmiş ılık çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Elinizle yuvarlayıp streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru yağlı kağıt arasında 5 mm kalınlığında açın ve içine haşhaş tohumu serpin rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıdın üzerine bolca haşhaş tohumu dökün ruloyu üzerinde yuvarlayıp her yerine yapışmasını sağlayın ve 1 cm’lik daireler kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Piştikten sonra ızgara teli üzerine alıp soğutun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!