ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ ÇİKOLATALI SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ

ÇİKOLATALI SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ

Çikolatalı sevgililer günü kurabiyesi
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı sevgililer günü kurabiyesi tarifi için malzemeler
  • 150 g yumuşatılmış tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özü
  • 6 çorba kaşığı kahverengi şeker
  • 2 çorba kaşığı fıstık ezmesi
  • 400 g un
  • 200 g süt
  • 1 su bardağı damla çikolata

Üzeri için:

  • 45 g beyaz kuvertür çikolata
  • Birkaç damla kırmızı veya pembe gıda boyası
  • 280 g bitter kuvertür çikolata
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Çikolatalı sevgililer günü kurabiyesi Nasıl Yapılır

  • Yumuşatılmış tereyağını ve şekeri iyice çırpın. Ardından vanilya ve fıstık ezmesini ekleyip kabarana kadar çırpmaya devam edin.
  • Unu ve sütü de ilave ederek karıştırın. Son olarak damla çikolataları ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımı, yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine dökün. Bastırarak düzleştirin ve buzdolabında yarım saat soğutun.
  • Hamuru buzdolabından alın ve kalp s¸eklindeki kalıbınız ile parçalar çıkarın. Hazırladığınız parçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pis¸irin.
  • Beyaz ve bitter çikolataları benmari usulü eritin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, eritilmiş bitter çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine donması için bırakın.
  • Erittiğiniz beyaz çikolataya birkaç damla kırmızı gıda boyası ilave edin ve sıkma torbası ile dilediğiniz şekilleri çizin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!