ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ÇAYLI KURABİYE

Çaylı Kurabiye

Kaç
Kişilik

18 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çaylı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 75 g tereyağı
  • 55 g esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı
  • siyah çay yaprakları
  • 1 yumurta
  • 100 g tam buğday unu

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Çaylı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve toz şekeri derin bir kaba alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Çay yaprakları, ayrı bir kasede çırptığınız yumurtayı ve unu ilave edip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alıp rulo şeklinde yuvarlayın. Rulonun üzerine elinizle hafifçe bastırarak yassılaştırın. Rulo hamuru streç film ile sarın ve buzdolabında bir saat dinlendirin. Soğuyan hamuru keskin bir bıçak ile 5 mm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine pudra şekeri serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!