ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SÜTLÜ KOLAY BÖREK

Sütlü Kolay Börek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü Kolay Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 yufka
  • 1 litre süt
  • 5 yumurta
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • Tuz
  • Karabiber
  • 500 gr karışık peynir (beyaz peynir~lor~rendelenmiş kaşar ve dil peyniri)
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için

  • Haşhaş tohumu

Sütlü Kolay Börek Nasıl Yapılır?

Yufkalardan üçünü rulo şeklinde sarın ve ince şeritler şeklinde kesin. Süt, yumurtalar, ayçiçek yağı, tuz, karabiber ve muskatı geniş bir kasede çırpın. Ayrı bir kapta peynirlere yeşillikleri ekleyerek karıştırın. Kalan yufkaları pasta tabağı büyüklüğünde kesin. İçleri yağlanmış muffin kalıplarına kenarları dışarıya sarkacak şekilde yayın. Şerit kestiğiniz yufkaları kalıpların içine paylaştırın. Hazırladığınız peynir harcından ekleyip üzerine bolca sütlü karışımdan dökün. Taşan yufka kenarlarıyla üzerini kapatın ve sütlü karışımdan iki yemek kaşığı üzerine gezdirin. Üzerine haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!