Pırasalı mini börekler

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Pırasalı mini börekler tarifi için malzemeler
Hamuru için
- 300 gr un
- 1 çay bardağı ılık süt
- Ilık su
- 2 çay kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
- 1 kg pırasa
- 500 gr lor peyniri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
Pırasalı mini börekler Nasıl Yapılır
Büyük bir kaseye unu eleyin. Süt, maya ve tuzu
ekleyip yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş suyu
ekleyerek yoğurmaya devam edin. Pürüzsüz
bir kıvama gelince üzerini nemli bir bezle örtüp
ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Pırasaları
yıkayıp kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın ve pırasaları
ekleyip birkaç dakika kavurun. Ocaktan
alıp lor peyniri ve pul biberi ilave edin. Tuzla
tatlandırın. Fırını 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisine
yağlı kağıt serin. Mayalanan hamurdan
bezeler koparıp hafif unlanmış zeminde ince
açın. Üzerine aralıklı olarak birer yemek kaşığı
pırasalı harçtan koyun. İkinci bezeyi de aynı
şekilde açıp üzerine kapatın ve bardak ağzı ile
harçlar hamurların ortasında kalacak şekilde
kesin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine
yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında
kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis
yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!