ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ VE BİBERİYELİ BÖREK

Peynirli Ve Biberiyeli Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Peynirli Ve Biberiyeli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 ekmek hamuru
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 100 gr Erzincan tulum peyniri
  • 2 dal biberiye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Deniz tuzu

Peynirli Ve Biberiyeli Börek Nasıl Yapılır?

Ekmek hamurlarından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane yardımıyla 12 cm çapında açın. Peynirleri bir kasede harmanlayıp biberiye yapraklarını ekleyin. Harcı hamurların yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Hamuru ikiye katlayıp yarım ay şekli verin. Kenarlarını kıvırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün. Deniz tuzu ve biberiye yaprakları serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!