ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ SANDVİÇ BÖREK

Peynirli Sandviç Börek

Peynirli sandviç börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Sandviç Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 300 g lor peyniri
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 orta boy domates
  • 1 orta boy yeşil dolmalık biber
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

  • 1/2 demet maydanoz

Peynirli Sandviç Börek Nasıl Yapılır?

  • Peynirli iç harcı hazırlamak için kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Sarı dolmalık biberin de çekirdeklerini alarak, domateslerle aynı boyutta kesin. Lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, domates, dolmalık yeşil biber küpleri, yumurta, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi karıştırın.
  • Mutfak tezgahı üzerine açtığınız yufkaları ortadan ikiye kesin. Ayçiçek yağının yarısı ve yoğurdu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra yufkaların üzerine sürün. Peynirli iç harcı orta kısımlarına yayıp kenarlarını içe doğru katladıktan sonra iri rulolar halinde sarın. Böreklerin üzerini kalan ayçiçek yağıyla hafifçe yağladıktan sonra önceden kızdırdığınız tavaya alın.
  • Orta ateşte ters-yüz edip ha?f bir renk alana kadar kızartın. Servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!