ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PAZILI KIŞ BÖREĞİ

Pazılı kış böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazılı kış böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 750 g un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • Ilık su
  • 100 g tereyağı
  • 1.5 su bardağı Ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 2 demet pazı

Pazılı kış böreği Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan bütün malzemeleri geniş bir yoğurma kabına alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. İç harcı için soğanı yemeklik doğrayın. Pazıları iri doğrayıp tuzla hafifçe ovup soğanla karıştırın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasını beşe, diğer parçasını ise on parçaya bölün. İlk beş parçayı aralarını yağlayarak üst üste yerleştirin. Beşinci katı yerleştirdikten sonra pazılı soğanlı harçtan ekleyin. Diğer on parçayı da aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirip açın ve harcı yayın. Böreği yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine kalan yağlı karışımdan sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.