Pazılı Börek

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Pazılı Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Börek için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 20 gr yaş maya
  • 600 gr un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Tuz

İç harcı için

  • 1 demet pazı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Pazılı Börek

Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir yoğurma kabına alarak yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Kıyılmış pazıyı tuz ve karabiberle zeytinyağında hafifçe soteleyin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine pazılı harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Rulonun iki ucunu ters yönlere sararak spiral şekli verin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo