ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PAZILI BÖREK

Pazılı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazılı börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 20 gr yaş maya
  • 600 gr un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Tuz

İç harcı için

  • 1 demet pazı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Pazılı börek Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir yoğurma kabına alarak yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Kıyılmış pazıyı tuz ve karabiberle zeytinyağında hafifçe soteleyin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine pazılı harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Rulonun iki ucunu ters yönlere sararak spiral şekli verin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.