Mantarlı Ve Sucuklu Börek

Mantarlı Ve Sucuklu Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Ve Sucuklu Börek için

Malzemeler

  • 12 kare milföy hamuru
  • 10 dilim sucuk
  • 400 gr kültür mantarı
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş tohumu
  • Un
Mantarlı Ve Sucuklu Börek

Nasıl Yapılır

Mantarları irice rendeleyin ve zeytinyağında soteleyin. Sucukları çok ufak doğrayıp mantarlara ilave edin ve birkaç dakika pişirin. Tuz ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını oda ısısında yumuşayıncaya kadar bekletin ve unlanmış zeminde üzerine hafif un serpiştirerek merdane ile açın. Sucuklu karışımdan uç kısmına yerleştirin ve sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş tohumu serpiştirip 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo