ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ MANTARLI VE SUCUKLU BÖREK

Mantarlı Ve Sucuklu Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Ve Sucuklu Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 12 kare milföy hamuru
  • 10 dilim sucuk
  • 400 gr kültür mantarı
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş tohumu
  • Un

Mantarlı Ve Sucuklu Börek Nasıl Yapılır?

Mantarları irice rendeleyin ve zeytinyağında soteleyin. Sucukları çok ufak doğrayıp mantarlara ilave edin ve birkaç dakika pişirin. Tuz ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını oda ısısında yumuşayıncaya kadar bekletin ve unlanmış zeminde üzerine hafif un serpiştirerek merdane ile açın. Sucuklu karışımdan uç kısmına yerleştirin ve sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş tohumu serpiştirip 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!