ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ MANTARLI KADAYIF BÖREĞİ

Mantarlı Kadayıf Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Kadayıf Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yufka
  • 250 gr tel kadayıf
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • Tuz
  • karabiber

İÇ MALZEME İÇİN

  • 1 soğan
  • 200 gr dilimlenmiş mantar
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • karabiber

ÜZERİ İÇİN

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı krema
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş
  • kaşar peyniri
  • Kırmızı pul biber

Mantarlı Kadayıf Böreği Nasıl Yapılır?

Soğanın kabuklarını soyup piyaz doğrayın. Mantarları yıkayıp dilimleyin. Soğan, mantar ve baharatları harmanlayın. Üzeri için süt, krema ve yumurtaları bir kapta çırpın. Kadayıf, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta harmanlayın. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde içine yayın. Kalıbın kenarlarına hazırladığınız kadayıfı elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin. Ortasına mantarlı harcı ilave edin. Yufkadan artan fazlalıkları kesip alın. Yumurtalı karışımı mantarlı harcın üzerine gezdirin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırından alıp rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip 5 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!