Lor Peynirli Patatesli Börek

Lor Peynirli Patatesli Börek
02 Temmuz 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Lor Peynirli Patatesli Börek için

Malzemeler

  • 1 kg buğday unu
  • 1 paket instant maya
  • Tuz
  • 4 su bardağı su

İç harcı için

  • 3 orta boy patates
  • 125 g lor peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Lor Peynirli Patatesli Börek

Nasıl Yapılır

Derin bir yoğurma kabına buğday unu, maya ve tuzu alın. Üzerine suyu yavaşça ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlenmeye bırakın. İç harcı için haşlayıp kabuklarını soyduğunuz patatesleri ezerek püre haline getirin. İçerisine lor peyniri tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın. Böldüğünüz hamuru elinizde hafif açın. İçerisine lor peynirli ve patatesli harçtan ekleyip hamuru kapatıp kenarlarını yuvarlayın. Ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo