LOR PEYNİRLİ BÜZGÜLÜ BÖREK

10 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lor peynirli büzgülü börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı su
  • Alabildiği kadar un
  • Tuz

İç harcı için

  • Lor peyniri
Lor peynirli büzgülü börek hazırlanışı

Yumurta, yoğurt, ayçiçeği yağı, su ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. 6 bezeye ayırın. Bezeleri oklavayla ince açın. Üzerine lor peyniri serpip karşılıklı kenarlarından tutarak ortada büzüp toplayın. Uç kısımlarını 2 cm katlayarak yapıştırın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizip üzerine ayçiçeği yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!