ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ BÖREK

Lor Peynirli Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lor Peynirli Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 600 gr un
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • Tuz

İç harcı için

  • 400 gr lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz

Lor Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Böreğin iç harcı için maydanozu yıkayıp kıyın. Lor peyniriyle harmanlayın. Unu çukur bir kaba alın. Ayçiçek yağı, maya ve tuzu ekleyin. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamuru beş bezeye bölün. Her bezeyi oklavayla 30 santim çapında açın. Yufkaların üzerine ayçiçek yağı sürün. Hazırladığınız iç harçtan yufkaların üzerine paylaştırıp yufkayı zarf şeklinde katlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!