ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ LOKMALIK EZMELİ BÖREK

Lokmalık Ezmeli Börek

Lokmalık ezmeli börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lokmalık Ezmeli Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 10 g yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaş tuz
  • Un

İç harcı için:

  • 1.5 su bardağı cevizli ezme
    Sıvı yağ

İçi için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı

Lokmalık Ezmeli Börek Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, sıvıyağ, şeker ve mayayı karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve yaklaşık 20 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırın, her parçayı oklavayla açabildiğiniz kadar ince açın. Açtığınız hamurların üzerini tereyağ-sıvı yağ karışımıyla yağlayın.
  • Cevizli ezmeyi kolay sürmek için, içine yağ koyarak sürülebilecek kıvama getirin. Açıp yağladığınız hamurun üzerine 3 yemek kaşığı cevizli ezmeden koyun ve her tarafına yayın. Bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Sardığınız rulo hamuru 2.5 cm boylarında keserek yağlanmış tepsiye dikine dizin. Bütün bezeler için aynı işlemi uygulayarak bezeleri bitirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt-üst kızarana kadar pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!