ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KIYMALI KAPALI BÖREK

Kıymalı kapalı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı kapalı börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr ekmek hamuru

İÇ MALZEME İÇİN

  • 200 gr kıyma
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 1 sivri biber
  • Tuz
  • karabiber

ÜZERİ İÇİN

  • Kurutulmuş domates

Kıymalı kapalı börek Nasıl Yapılır

Ekmek hamurunun üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru unladığınız mutfak tezgahında tekrar yoğurup iki parçaya ayırın. Yağladığınız yuvarlak fırın tepsisine hamurun ilkini yayın. İç harcı için, kıymayı kavurun. Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğanı zar şeklinde doğrayın, biberi ince kıyın. Domateslerle birlikte kıymaya ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırarak ocaktan alın. Hazırladığınız harç ılınınca fırın tepsisindeki hamurun üzerine yayın. Diğer hamuru üzerine kapatıp kenarlarını elinizle iyice bastırarak yapıştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine kurutulmuş domatesleri yerleştirip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.