ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KETEN TOHUMLU PUFİDİK BÖREK

Keten tohumlu pufidik börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keten tohumlu pufidik börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg ekmek hamuru

İç harcı için

  • 150 g beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı
  • keten tohumu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Keten tohumlu pufidik börek Nasıl Yapılır

Hafif yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırıp bezeleri tekrar yoğurun. Beyaz peyniri bir kaseye alın ve bir çatal yardımıyla ezin. İnce kıydığınız maydanoz ve keten tohumunu ekleyip karıştırın. Bezeleri elinizle hafif bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.