ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ HAVUÇ EZMELİ MUSKA BÖREK

Havuç Ezmeli Muska Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuç Ezmeli Muska Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 orta boy havuç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 4 yufka
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Havuç Ezmeli Muska Börek Nasıl Yapılır?

Havuçları rendeleyip zeytinyağı ile soteleyin. Pişince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sarımsakları rendeleyin. Sarımsak ve diğer malzemeleri havucu ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Yufkaları 10 cm’lik şeritler halinde kesin. Hazırladığınız harcı yufkanın köşesine koyup muska şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp mavi haşhaş serpin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!