ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ BEYAZ PEYNİRLİ VE PATATESLİ BÖREK

Beyaz Peynirli Ve Patatesli Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz Peynirli Ve Patatesli Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 20 gr yaş maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 300 gr rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Beyaz Peynirli Ve Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Böreğin iç harcı için, patatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Rendelenmiş beyaz peynir ve zeytinyağınla karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle tatlandırın. Yaş mayayı hamur yoğurma kabına alın. Ilık suyu ekleyip mayayı eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun. Hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açıp aralarına ayçiçek yağı sürerek üst üste dizin. Hamuru 35 santim çapında açın. Üzerine iç harcın bir kısmını yayıp katlayın. Tekrar harç serpip yine katlayın. Üzerine zeytinyağı sürüp yapışmaz yüzeyli tavada iki tarafını kızartın. Tavaya yarım çay bardağı ılık su ekleyip kısık ateşte suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!