Antep Fıstıklı Kızartma Hamur

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Antep Fıstıklı Kızartma Hamur
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antep Fıstıklı Kızartma Hamur için

Malzemeler

  • 450 gr un
  • 150 gr yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • File Antep fıstığı

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
Antep Fıstıklı Kızartma Hamur

Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt, ayçiçek yağı, kabartma tozu, yumurtalar ve tuzu ekleyip karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. File Antep fıstığını ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru hafif un serpilmiş bir zeminde yarım cm kalınlığında açın. Kare parçalar şeklinde kesin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Hamurları ekleyip kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlunun üzerine alın. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo