ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI KIZARTMA HAMUR

Antep Fıstıklı Kızartma Hamur

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep Fıstıklı Kızartma Hamur Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 450 gr un
  • 150 gr yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • File Antep fıstığı

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Antep Fıstıklı Kızartma Hamur Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt, ayçiçek yağı, kabartma tozu, yumurtalar ve tuzu ekleyip karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. File Antep fıstığını ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru hafif un serpilmiş bir zeminde yarım cm kalınlığında açın. Kare parçalar şeklinde kesin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Hamurları ekleyip kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlunun üzerine alın. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!