ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ANNEMİN BÖREĞİ

Annemin Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Annemin Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 300 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış bulgur
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber

Annemin Böreği Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Soğanları ve maydanozu temizleyip kıyın. 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurun. Bulgur, maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip 2 dakika daha kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Üç yufkayı üst üste yerleştirin. 8 eşit üçgen kesin. Her üçgenin üzerine fırçayla sıvıyağ sürüp kıymalı ve bulgurlu harçtan birer çorba kaşığı ilave edin. Üçgen yufkaları 2 parmak eninde gevşekçe sarın. Yufkalar ve kıymalı iç malzeme bitene kadar işleme devam edin.

Hazırladığınız börekleri çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

 

 



Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!