ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI

Terbiyeli sebze çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Terbiyeli sebze çorbası tarifi için malzemeler

  • Yarım tavuk göğüs eti 1 kereviz 1 havuç 4 patates 2 soğan 2 çorba kaşığı margarin (50 gr) 1 çorba kaşığı un 2 diş sarımsak 1 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı sirke 8 su bardağı su Tuz

Terbiyeli sebze çorbası Nasıl Yapılır

Tavuk göğüs etini tencereye alın. 8 su bardağı suyu ekleyip tuz serpin ve et yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuk etini kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın ve tekrar haşlama suyuna ekleyin.

Kereviz ve patatesleri soyup yıkayın. Havucu temizleyin. Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın. Kaynamakta olan tavuk suyuna ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Kaynamakta olan çorbaya azar azar döküp sürekli karıştırın.

Sarımsakları soyup ezin. Yumurta sarısı, sirke ve sarımsağı bir kâsede karıştırın. Çorba suyundan birkaç kaşık ekleyip ılıtın. Sürekli karıştırarak terbiyeyi çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynatın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.