ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU HAMUR KATLARI

Tavuklu Hamur Katları

Tavuklu hamur katları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu Hamur Katları Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı su
  • Tuz

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 250 g haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Pişirmek için

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Hamur Katları Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için, unu bir yoğurma kabına alın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edip sert bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Haşlanmış tavuk göğüs etlerini küçük doğrayıp pembeleşen soğana ilave edin. Unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.
  • Unun kokusu çıkmaya başladığında süt, tuz ve karabiberi ilave edin. Süt kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip karıştırın.
  • Dinlenen hamuru 3 eşit bezeye ayırın. Unlanmış tezgaha alıp bir merdane yardımıyla kare fırın kabınızın boyutlarında açın.
  • Açtığınız hamurlardan ilkini yağladığınız fırın kabının tabanına yerleştirin. Üzerine tavuk etli harcın yarısını yayın.
  • Diğer bezeyi de aynı şekilde açıp tavuk etli harcın üzerine kapatın. Kalan tavuk etli harcı yayıp son kalan hamuru üzerine kapatın.
  • Pişirmek için, salça ve suyu bir kasede karıştırıp hamurların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından alın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!