ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK GUMBO

Tavuk Gumbo

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Gumbo Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kırmızı biber
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay bardağı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 parça göğüs tavuk eti

Üzeri için

  • Frenk soğanı

Tavuk Gumbo Nasıl Yapılır?

Piyazlık doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Unu ekleyerek kıvamını koyulaştırın. İnce kıydığınız taze soğan ve maydanozu ilave edip pişirin. Tavuk suyu, soya sosu, balzamik sirke, defne yaprağı, tuz ve karabiberini ekleyerek pişirmeye devam edin. Tavuklarınızı izli bir tavada kızartın. Pişen sosu bir servis tabağına alın. Kızaran tavuğu içine yerleştirin. İnce kıyılmış Frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.