ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ VE JAMBONLU PAY

Tavuk etli ve jambonlu pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli ve jambonlu pay tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs bonfile
  • 1 limon
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 200 gr dilimli tavuk jambon
  • 1 çay kaşığı adaçayı
  • Tuz
  • Karabiber

Hamuru için

  • 5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 2.5 su fincanı su

Tavuk etli ve jambonlu pay Nasıl Yapılır

Hamuru için, un ile tuzu derin bir kaba alın. Ortasını açıp tereyağı ilave ederek parmak uçlarınızla una yedirin. Suyu ekleyip hamuru yoğurun. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Tavuklu iç harcı için tavuk etlerini kıyın. Derin bir kaba limonun kabuklarını rendeleyin. Çırpılmış yumurta, kekik, adaçayı, muskat, tuz ve biberi ilave edip harmanlayın. İnce kıydığınız tavuk etleri ile dilimlediğiniz jambonları ilave edip harmanlayın. Hamuru buzdolabından çıkarıp kapak olacak kadarını ayırın. Kalan hamuru kelepçeli geniş kenarlı yuvarlak fırın kabına yayın. Tavuk etli harcı içine paylaştırın. Ayırdığınız hamuru açıp üzerine yayın. Yarım saat buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından çıkarıp üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Fırını 200 derecede ısıtın. Payı fırına alıp ısısını 180 dereceye düşürün. 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınınca dilimleyip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.