ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ KREP

Tavuk Etli Krep

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli Krep Tarifi İçin malzemeler

  • 1 parça haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Tavuk Etli Krep Nasıl Yapılır?

Un, süt ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı hafifçe yağlayıp kepçe dolusu hamurdan boşaltın. Tavayı hafifçe sallayıp hamurun tavaya eşit olarak yayılmasını sağlayın. Krepleri bu şekilde hazırlayın. Kreplerin arasına küçük parçalar şeklinde koparılmış tavuk etini ekleyerek üst üste dizin. Kıyılmış sarımsak ve yoğurdu bir kasede karıştırın. En üstteki krebin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Ayçiçek yağını kızdırıp kırmızıbiberi ekleyin. Yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!