ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ KIRMIZI LAHANA

Tavuk Etli Kırmızı Lahana

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli Kırmızı Lahana Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 100 gr ceviz içi
  • Yarım kırmızı lahana
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Rendelenmiş muskat
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı hazır barbekü sos

Tavuk Etli Kırmızı Lahana Nasıl Yapılır?

Soğan ve lahanayı ince doğrayın. Tereyağını tavada eritin. Soğanları ekleyip kavurun. Lahana, şeker ve sirkeyi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. İri kırılmış ceviz içi, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat ile tatlandırın. Tavuk etlerini bir kapta zeytinyağı ve karabiber ile karıştırın. Döküm tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Lahanayı servis tabağına yayın. Üzerine tavuk etlerini yerleştirin. Barbekü sos gezdirip sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!