ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ HÜNKAR KEBABI

Tavuk Etli Hünkar Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli Hünkar Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 bostan patlıcanı
  • 3 domates
  • Taze kekik
  • 4 parça tavuk kalça şiş
  • 200 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Baget ekmek

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuk Etli Hünkar Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Baget ekmeği ince dilimleyin. Fırında kızartın. Patlıcanı 2-2.5 cm kalınlığında dilimleyin ve iki tarafına fırça ile zeytinyağı sürüp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Domatesleri dilimleyip tepsiye yerleştirin. Sıcak fırında pişirin. Fırından çıkarın. Tavuk etlerini doğramadan fırın kabına dizin.
  • Tuz, karabiber, taze kekik yaprakları serpiştirin. Kremayı üzerine yayın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Beşamel sos için, tereyağını eritip unu rengi sararıncaya kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
  • Patlıcan dilimlerinin üzerine domatesleri ve ekmek dilimlerini paylaştırın. Tavuk etlerini ekmeklerin üzerine yerleştirin.
  • Üzerine beşamel sos gezdirip kaşar peyniri rendesi serpiştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kekikle süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!