Tavuk Etli Hünkar Kebabı

Tavuk Etli Hünkar Kebabı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tavuk Etli Hünkar Kebabı için

Malzemeler

  • 1 bostan patlıcanı
  • 3 domates
  • Taze kekik
  • 4 parça tavuk kalça şiş
  • 200 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Baget ekmek

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuk Etli Hünkar Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Baget ekmeği ince dilimleyin. Fırında kızartın. Patlıcanı 2-2.5 cm kalınlığında dilimleyin ve iki tarafına fırça ile zeytinyağı sürüp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  2. Domatesleri dilimleyip tepsiye yerleştirin. Sıcak fırında pişirin. Fırından çıkarın. Tavuk etlerini doğramadan fırın kabına dizin.
  3. Tuz, karabiber, taze kekik yaprakları serpiştirin. Kremayı üzerine yayın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  4. Beşamel sos için, tereyağını eritip unu rengi sararıncaya kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
  5. Patlıcan dilimlerinin üzerine domatesleri ve ekmek dilimlerini paylaştırın. Tavuk etlerini ekmeklerin üzerine yerleştirin.
  6. Üzerine beşamel sos gezdirip kaşar peyniri rendesi serpiştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kekikle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo