Sebzeli Ve Tereyağlı Tavuk Eti

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Sebzeli Ve Tereyağlı Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler
- 80 gr yumuşatılmış tereyağı
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 400 gr tavuk göğüs eti
- 2 havuç
- 250 gr taze börülce
- 1 çay bardağı kavrulmuş badem
- Zeytinyağı
Sebzeli Ve Tereyağlı Tavuk Eti Nasıl Yapılır?
Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Tereyağı, maydanoz ve limon suyunu karıştırıp, yağlı kağıt arasında elinizle küçük rulo haline getirin. Buzdolabında dondurun. Tavuk etlerini yağlayıp fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin. Havuçları şerit halinde doğrayıp suda haşlayın. Börülceleri kaynayan suya atıp haşlayın ve hemen buzlu suya aktarın. Sebzeleri zeytinyağında soteleyip servis tabağına alın. Bademleri de yağda soteleyip sebzelere ilave edin. Hepsini servis tabağına alın. Üzerine tavuk etini yerleştirin. Maydanozlu tereyağından bir dilim kesip tavuğun üzerine alın. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR