ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ SEBZELİ BAHAR TAVUĞU

Sebzeli Bahar Tavuğu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Bahar Tavuğu Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 g kuşbaşı tavuk eti
  • 4 arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 patates
  • 2 kabak
  • 2 domates
  • 4 sivri biber
  • 2 kırmızı kapya biberi
  • 4 havuç
  • 7~8 dal taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sumak
  • Zerdeçal

Üzeri için

  • Soya filizi

Sebzeli Bahar Tavuğu Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı tavuk etleri, arpacık soğanlar ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Tavuk etlerinin renkleri dönmeye başlayınca çubuk formunda doğradığınız sebzeleri ilave edip 4-5 dakika daha soteleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Tavuk etleri ve sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Soya filizini ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!