ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ MANGALDA PİLİÇ

Mangalda piliç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mangalda piliç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 piliç göğüs eti
  • Kiraz domates
  • 1 soğan
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1 patlıcan
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • ¼ demet maydanoz

Marine sos için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı keki
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı sarımsaklı çeşni

Mangalda piliç Nasıl Yapılır

Marine sos malzemelerini bir kapta karıştırın. Tavuk etlerini hazırladığınız marine sosta bir gün süreyle bekletin. Mangalı yakıp ızgara telini soğan ile temizleyin. Tavuk etlerini mangalda pişirin. Garnitür için, patlıcan, soğan, kırmızı, sarı ve yeşil biberi küp doğrayın. Zeytinyağında soteleyin. Tavuk göğüs etleri ile sebzeleri tabağa alıp kiraz domates ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.