ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ LİMONLU VE ZEYTİNYAĞLI PİLİÇ BUT

Limonlu Ve Zeytinyağlı Piliç But

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Ve Zeytinyağlı Piliç But Tarifi İçin malzemeler

  • 8 tavuk but
  • 1 limon
  • 1 yaprak adaçayı
  • 1 dal biberiye
  • 1 çay bardağı 0
  • 3 asitli zeytinyağı
  • 2 iri havuç
  • 2 iri patates
  • 5 dal maydanoz
  • Kiraz domatesler
  • Tuz
  • Karabiber

Limonlu Ve Zeytinyağlı Piliç But Nasıl Yapılır?

Limonun kabuğunu incecik soyun. Kabukları ince uzun çubuklar şeklinde kıyın. Adaçayı yaprağını uzunlamasına ince ince doğrayın. Biberiyenin yapraklarını ayıklayın ve kıyın. Tavuk butları limon kabuğu, adaçayı, biberiye ve zeytinyağıyla marine edin. Patates ve havuçların kabuklarını temizleyip 4 cm uzunluğunda oval şekilde soyun. Tavuk butları tavada kızartın. Patates ve havuçları kaynar suda ayrı ayrı haşlayın. Haşlanan patates ve havuçları tavuk butları kızarttığınız tavada soteleyin. Maydanozları kıyıp patates ve havuçları ocaktan aldıktan sonra üzerine serpip son bir kez çevirin. Patates ve havuçları servis tabaklarına yerleştirin Üzerine tavuk butları ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri ilave edip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!