ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KEREVİZLİ TAVUK KÖFTE

Kerevizli Tavuk Köfte

Kereviz nasıl soyulur yazımızdan kereviz temizleme tekniklerine ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kerevizli Tavuk Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 6 kereviz
  • 1 havuç
  • 1 pırasa
  • 1 patates
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • 200 gr tavuk kıyması
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 10 arpacık soğan
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Üzeri için

  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 4 dal taze nane

Kerevizli Tavuk Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri soyup kararmamaları için limonlu suda bekletin. Havuçları temizleyip küçük doğrayın.
  • Kerevizleri ve havuçları tencereye alın. Sıcak su ilave ederek 10 dakika haşlayıp süzün.
  • Tavuk kıymasına galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ekleyip yoğurun. Yuvarlak yassı köfteler hazırlayın.
  • Haşlanmış kerevizleri ortadan ikiye kesip içlerini oyun. Patatesi soyup küp küp doğrayın.
  • Patates, bezelye ve havuçları bir kapta harmanlayıp kerevizlerin içine paylaştırın.
  • Köfteleri, kerevizlerin üzerine yerleştirin. Arpacık soğanları soyun. Domatesleri yıkayıp halka şeklinde dilimleyin.
  • Sivri biberleri temizleyip ince şeritler halinde kesin. Köftelerin üzerine birer domates ve sivri biber yerleştirip kürdanla tutturun.
  • Kerevizleri yayvan bir tencereye alın. Arpacık soğanları kerevizlerin çevresine dizin.
  • Yarım su bardağı kadar sıcak su ilave ederek kısık ateşte 15 dakika pişirin. Nane yaprakları ile süsleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!