ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KAJU FISTIKLI KUŞBAŞI TAVUK ETİ

Kaju Fıstıklı Kuşbaşı Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaju Fıstıklı Kuşbaşı Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 g kuşbaşı doğranmış tavuk eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kırmızı dolmalık biber
  • 2 sivri biber
  • 100 g brokoli
  • 3 dal taze soğan
  • 3/4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı kaju fıstığı

Patates püresi için

  • 2 haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş dil peyniri
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Beyaz biber

Kaju Fıstıklı Kuşbaşı Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı tavuk etlerini zeytinyağında mühürleyin. Küp doğradığınız biberler, küçük parçalara böldüğünüz brokoli ve iri doğradığınız soğanları ilave edip 4-5 dakika soteleyin. Tavuk suyu, soya sosu, mısır nişastası, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırıp sotelediğiniz kuşbaşı tavuk etleri ve sebzelerin üzerine ilave edin. Sebzeler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Kaju fıstıklarını ekleyip 4-5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Patates püresi için haşlanmış patateslerin kabuklarını sıcakken soyup geniş bir karıştırma kabına alın. Tereyağı ve kremayı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Rendelenmiş dil peyniri, tuz ve beyaz biberi ilave edip peynir tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Kaju fıstıklı kuşbaşı tavuk etlerini yanında patates püresi ile sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!