ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ KABAKLI VE TAVUKLU FRİTTERS

Kabaklı ve tavuklu fritters

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı ve tavuklu fritters tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 180 ml ayran
  • 3 su bardağı rendelenmiş kabak
  • Yarım demet nane
  • 2 dal yeşil soğan
  • 320 g haşlanmış tavuk göğüs eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sumak
  • Zeytinyağı
  • Hardal

Kabaklı ve tavuklu fritters Nasıl Yapılır

Un, yumurta, ayran, rendelenmiş kabak ve ince kıyılmış yeşillikleri geniş bir kaseye alın. Haşlanmış tavuk gögüs etini tel tel ayırarak karışıma ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak zeytinyağını ekleyin ve tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Harçtan bir yemek kaşığı kadar alarak yapışmaz yüzeyli bir tavaya yayın. Her iki tarafını da kızartın. Yanında hardal ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.