ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ FINDIKLI TAVUK SCHNİTZEL

Fındıklı tavuk schnitzel

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı tavuk schnitzel tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı file fındık
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 dilim tavuk göğüs eti
  • 2 yumurta
  • 2~3 dal Frenk soğanı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Fındıklı tavuk schnitzel Nasıl Yapılır

File fındığı bir tabağa alın. Un, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Tavuk göğüs etlerini et döveceği ile inceltin. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Etleri önce yumurtaya sonra fındıklı karışıma bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerine Frenk soğanı serpiştirin ve sıcak servis yapın.  

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.