Baklava Hamuruna Sarılı Tavuk Roti

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Baklava Hamuruna Sarılı Tavuk Roti Tarifi İçin malzemeler
- 1 Mudurnu bütün tavuk
- 4 parça baklava yufkası
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 6 yemek kaşığı kuskus
- 1 portakal
- 2 yaprak taze fesleğen
- Ceviz
- Parmesan peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Baklava Hamuruna Sarılı Tavuk Roti Nasıl Yapılır?
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Bu karışımı bütün tavuğun her yerine fırçayla sürün. Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 90 dakika pişirin. Tavuk etini kemiklerinden ayırın (daha yumuşak bir yemek için isterseniz but etini kullanabilirsiniz). Baklava hamurlarını dikdörtgen parçalar şeklinde kesin. Üzerlerine küçük parçalar şeklinde kesilmiş eti ekleyip karşılıklı kenarlarını kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında 5 dakika pişirin. Kuskusu haşlayıp suyunu süzün. Kıyılmış fesleğen, portakal kabuğu, parmesan peyniri ve ufalanmış ceviz içi ekleyip harmanlayın. Yufkaya sarılı tavuk etiyle birlikte servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR