ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ BAKLAVA HAMURUNA SARILI TAVUK ROTİ

Baklava Hamuruna Sarılı Tavuk Roti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baklava Hamuruna Sarılı Tavuk Roti tarifi için malzemeler

  • 1 Mudurnu bütün tavuk
  • 4 parça baklava yufkası
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 6 yemek kaşığı kuskus
  • 1 portakal
  • 2 yaprak taze fesleğen
  • Ceviz
  • Parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Baklava Hamuruna Sarılı Tavuk Roti Nasıl Yapılır

Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Bu karışımı bütün tavuğun her yerine fırçayla sürün. Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 90 dakika pişirin. Tavuk etini kemiklerinden ayırın (daha yumuşak bir yemek için isterseniz but etini kullanabilirsiniz). Baklava hamurlarını dikdörtgen parçalar şeklinde kesin. Üzerlerine küçük parçalar şeklinde kesilmiş eti ekleyip karşılıklı kenarlarını kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında 5 dakika pişirin. Kuskusu haşlayıp suyunu süzün. Kıyılmış fesleğen, portakal kabuğu, parmesan peyniri ve ufalanmış ceviz içi ekleyip harmanlayın. Yufkaya sarılı tavuk etiyle birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.