ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ AYVA İLE SAFRANLI KIZARMIŞ TAVUK BUDU

Ayva İle Safranlı Kızarmış Tavuk Budu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayva İle Safranlı Kızarmış Tavuk Budu Tarifi İçin malzemeler

  • 2 ayva
  • 5 tavuk budu
  • 5 tavuk kanadı
  • 1 kuru soğan
  • 1 tutam tel safran
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Ayva İle Safranlı Kızarmış Tavuk Budu Nasıl Yapılır?

Tel safranı yarım su bardağı sıcak suda bekletin. Suyunu süzün. Kabuğunu soyup yarım ay şeklinde dilimlediğiniz soğanı derin bir kaba alın. Üzerine zencefili, kırmızı toz biberi, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Tavuk butlarını ve kanatlarını üzerine ekleyip sos ile iyice ovun. Safranlı suyu ekleyip tekrar karıştırın. Üzerini streç film ile örtüp buzdolabında 1-2 saat bekletin. Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve dörde bölün. Fırın kabına sosu ile beraber tavuk etlerini alın. Üzerine ayvaları ekleyin. Tereyağını paylaştırın. Alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu üzerinden kaldırıp kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!