ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ YUFKALI SUCUK KÖFTE

YUFKALI SUCUK KÖFTE

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufkalı sucuk köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 300 g kıyma
  • 100 g küp doğranmış sucuk
  • 1 yemek kaşığı pirinç Antep fıstığı
  • 1 yumurta
  • Yarım soğan
  • Tuz

Sosu için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 dal taze soğan
  • 2 dal maydanoz
  • 2 salatalık turşusu
Yufkalı sucuk köfte hazırlanışı

Kıymayı geniş bir kaseye alın. Küp doğradığınız sucuk, Antep fıstığı, yumurta, rendelediğiniz soğan ve tuzu ekleyip tüm malzeme karışana kadar iyice yoğurun. Yufkaları üst üste koyun. Üzerine hazırladığınız sucuklu köfte harcını yayın ve rulo şeklinde sarın. Yufkanın uç kısımlarına su sürerek yapışmasını sağlayın. Hazırladığınız ruloyu streç film ile sarıp dondurucuda 15 dakika bekletin. Dinlenen ruloları dilimleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sosu için yoğurdu hafif çırpın. İnce doğradığınız yeşillikler ve küp doğradığınız turşuyu ilave edip karıştırın. Köfteyi yanında sosu ile birlikte sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!