Püreli Fırın Köfte

Püreli Fırın Köfte
18 Eylül 2020

Kalabalık sofralarda ana yemek olarak sunabileceğiniz püreli fırın köfte, yaklaşık 45 dakika da hazırlanır. Tabanı köfte ile hazırlanırken, üst kısmı için patates püresi kullanılır. Malzemeleriniz tamamsa, püreli fırın köfte tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Püreli Fırın Köfte için

Malzemeler

Köfte için

  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 2~3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Püre için

  • 5 patates
  • 30 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Püreli Fırın Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve kıyma ile karıştırın. Yumurta, galeta unu, kabartma tozu, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Üzerini örterek buzdolabında dinlendirin.
  2. Patatesleri haşlayıp ezin. Tereyağı, süt, tuz ve karabiber ekleyip mikserle çırparak püre haline getirin. Krema sıkma torbasına doldurun.
  3. Fırın tepsisini yağlayıp kıymayı bastırarak yayın ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin.
  4. Fırından çıkartıp püreyi üzerine sıkın ve tekrar fırına alarak üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Domates sosu ile hazırlanan fırın köfte tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo