ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ HAMURA SARILMIŞ KÖFTE

Hamura Sarılmış Köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hamura Sarılmış Köfte Tarifi İçin malzemeler

Köfte için

  • 800 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 domates
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Hamur için

  • 3 su bardağı un
  • 20 gr yaş maya
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Hamura Sarılmış Köfte Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru hazırlamak için; maya ve tozşekeri 1 bardak ılık sütte eritip kabarıncaya kadar bekletin.
  2. Unu derin bir kaba alın. Mayalı karışım, yumurta ve sıvıyağı ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.
  3. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Ekmek içini ıslatıp sıkın. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyun ve çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın.
  5. Kıymaya, ekmek içi, yumurta, domates, soğan, sarımsak, peynir, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Köfte harcını somun ekmek şekline getirin.
  6. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  7. Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açıp ortasına önceden pişirdiğiniz köfteyi yerleştirip paket gibi sarın.
  8. Yağlanmış fırın tepsisine hamurun birleşme kenarı alta gelecek şekilde yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün.
  9. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tepsiyi fırına verip 15-20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!