ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ CEVİZLİ KIBBE

Cevizli Kıbbe

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli Kıbbe Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı ince esmer bulgur
  • 1 kg dövülmüş dana eti
  • 1 soğan
  • Yenibahar
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

İç harcı için

  • 400 gr yağsız kıyma
  • 125 gr margarin
  • 500 gr ince doğranmış soğan
  • 2/3 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı haşlama suyu
  • 1 limonun suyu
  • Tuz

Cevizli Kıbbe Nasıl Yapılır?

Bulguru sıcak suyla yumuşatıp dana eti, rendelenmiş soğan, yenibahar, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Buzdolabında bekletin. İç harcı için soğanı tencereye alın. 2 yemek kaşığı su ekleyip kavurun. Kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Margarin ve baharatları ilave edip pişirin. Cevizleri hafifçe kavurun ve kıymaya ekleyin. Bulgurlu harçtan iri yumurta büyüklüğünde hamur parçası alın. Ortasını içli köfte yapar gibi açın. Kıymalı harçtan ilave edin ve sıkıca doldurun. Uç kısımlarını kapatın. Büyük bir tencereyi suyla doldurun. Kaynatıp tuz ekleyin. Kıbbeleri ekleyip 4 dakika haşlayın. Kevgirle süzerek servis tabağına alın. 1 su bardağı haşlama suyunu bir kenara ayırın. Sos için, yağı tencerede ısıtın. Salçaları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Limon suyu, kıbbeleri haşladığınız su ve tuzu ekleyip sos koyulaşana kadar kaynatın. Haşladığınız kıbbeleri bu sosa bulayıp sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!